MACHIAVELLI SPELREGELS PDF

Recensie van het spel De grote Dalmuti ontworpen door Richard Garfield. Recensie van het spel Caribic ontworpen door Jens Peter Schliemann, Michael Antonov.

Author: Kegis Tutaxe
Country: Pakistan
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 19 August 2007
Pages: 346
PDF File Size: 2.25 Mb
ePub File Size: 1.48 Mb
ISBN: 891-6-73596-174-6
Downloads: 96257
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Douzuru

De spelers proberen de bemanning van de piratenschepen om te kopen, zodat zij degenen zijn die de schepen kunnen besturen om zo schatten te stelen en te bergen.

Het spelbord toont het Caribisch gebied van omstreeks De zee is onderverdeeld in verschillende velden, waaronder drie thuishavens voor elke speler. Bij zes havensteden wordt een schat neergelegd en de zes piratenschepen A – F worden willekeurig op de aangegeven zeevelden geplaatst.

Iedere speler ontvangt een gelijke set rumkaarten, waarmee de speler de bemanning van de piratenschepen probeert om te kopen.

De grote Dalmuti

Elke speler zet zijn rumkaarten in op de verschillende piratenschepen, waarbij zijn medespelers niet zien op welk schip hij welke rumkaart inzet. Nadat alle spelers hun rumkaarten hebben ingezet, laten de spelers de rumkaart zien die zij hebben ingezet op de Arriba. De speler met de dpelregels inzet mag het schip verplaatsen, en wel net zoveel velden als het aantal rumvaten op zijn kaart, eventueel vermindert met het aantal diefkaarten -1 die zijn medespelers hier hebben ingezet.

  EO 12356 PDF

Bij gelijke stand kunnen de spelers hun overgebleven rumkaart inzetten. Als het schip langs een machiavell met een schat vaart, mag hij de schat in het schip laden.

De speler ontvangt 2. Daarnaast is het mogelijk een schat op een ander schip over te laden, een schat van een ander schip te stelen, of een schat uit te ruilen. Als het schip op de thuishaven van de speler komt, kan de lading worden gelost. De speler ontvangt net zoveel Dublonen als op de schat staat aangegeven. Nadat de Arriba heeft gevaren, komt de Speelregels aan de beurt, totdat alle schepen zijn afgehandeld. Nu worden twee nieuwe schatten op het bord geplaatst. De spelers ontvangen hun rumkaarten terug en de volgende ronde begint.

Citadels (card game) – Wikipedia

De lopende ronde wordt nog afgemaakt. De speler met de meeste Dublonen is de winnaar van het spel. De spelregels zijn eenvoudig en snel uitgelegd. Je kunt direct met spelen beginnen. Je moet de volgorde waarin de schepen varen goed in de gaten houden.

Een speler kan met de Arriba een schat uit de Diabolo stelen en deze naar zijn thuishaven brengen. Tegen de tijd dat de Diabolo aan de beurt is, heeft dat schip geen schat meer aan boord! Door het blind inzetten van de rumkaarten krijgt het spel een zekere spanning: Aangenaam korte spelduur, waardoor het prima te spelen is met het hele gezin of minder ervaren spelers. Caribic is een prima spel voor even tussendoor.

  ARTICULOS DE FE DE LA IGLESIA DEL NAZARENO PDF

Hoe meer spelers er mee doen, des te spannender. Bij twee spelers komt het spel niet goed tot zijn recht. Door het blind inzetten kan het spel wat chaotisch verlopen. Zoek je een zwaar strategisch spel vol taktische mogelijkheden, dan ben je hiermee aan het verkeerde adres. Elke balk geeft de waardering van een site weer.

AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 7.

Alle spellen

In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 7. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 7 hebben.

De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die spdlregels hogere waardering kregen. Jens Peter SchliemannMichael Antonov. Zoeken in Anderspel kort lang. Winning Moves presenteert Karibik op Spiel in Essen.