BOGOSLUZBENE KNJIGA PDF

[1] Zbog obimnosti sadržaja, oktoisi su često bili deljeni u dve knjige: oktoih prvoglasnik (I-IV BOGOSLUŽBENE KNjIGE, Knjige za zajedničko bogosluženje 2. Book binding · SKU: N/A · koricenje-knjiga-1 · Book binding · SKU: N/A · trbnik- rucni-krst · Trebnik with hand cross · SKU: · koricenje_knjiga_srbija . SKU: Category: [:rs]Biblije i bogoslužbene knjige[:en]Bibles and Liturgical Books[:ru]Библии и литургические книги[:sl]Sveto pismo in mašne knjige[:] Tag: .

Author: Vujas Bagami
Country: Cape Verde
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 8 November 2007
Pages: 229
PDF File Size: 9.51 Mb
ePub File Size: 3.76 Mb
ISBN: 356-7-77620-540-5
Downloads: 39691
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazusar

Leather case with hand cross | New Free Look LS

Najbolji primer tog postupnog prelaska ka novom, takozvanom italo-kritskom slikarstvu, pokazuje ikona na kojoj su prikazani Bogorodica sa Hristom, Sv.

Ikona na kojoj je predstavljen Sv.

Jedna od najboljih ikona ovog zografa je ikona na kojoj je prikazano Vaznesenje proroka Ilije u ognjenim kolima na nebo prema II knjizi o carevima, 2: Iz istog vremena je i ikona na kojoj je prikazan Sv. Kalendarska ikona na kojoj su prikazani svi Sveti za svaki dan od meseca marta, do septembra, retka je ikonografska predstava u crkvenom slikarstvu XVIII veka.

  CPIA CODE OF PRACTICE PDF

Ovom knjiya pripada i ikona na kojoj je prikazan Sv.

Jovan Krstitelj sa dva srpska svetitelja — Sv. Arsenijem — rad nepoznatog ruskog zografa.

Po svojim likovnim odlikama izdvajaju se dve ikone: Na otvaranju muzeja kome je Posle deset godinaova zbirka preneta je u beogradski Narodni muzej. Posle deset godina, krajem Po dolasku u Beograd, prof. Ministarstvo finansija Srbije je, na zahtev Ministarstva bogosluzbeen Srbije, donelo maja Naredbom Ministarstva prosvete, od oktobra meseca Ovaj poslednji izvor je stalan.

Tako je, na primer, godine Arhitekt Aleksandar Deroko, ugledni profesor Beogradskog univerziteta i akademik, darovao je Crkvenom muzeju Isti mitropolit poklonio je To su zavetni darovi koje su vernici prinosili crkvi uz molitvu za ozdravljenje.

Ulogujte se Pretplatite se. Muzej Srpske pravoslavne crkve: