ARACILIK VE SIRKE PDF

Demirel Tavukculuk Şarkuteri, Çay. likes · 35 were here. Shopping & Retail. Adramis Gurme – Zeytinyağı, Zeytin, Elma Sirkesi, Nar Ekşisi. Product/Service. Local Business. Göksel Korkut Official. Musician/ . The latest Tweets from sigortan com tr (@SigortanSigorta): ” 9blOOSzQIm”.

Author: Taumi Tukree
Country: Moldova, Republic of
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 4 September 2012
Pages: 439
PDF File Size: 18.5 Mb
ePub File Size: 6.63 Mb
ISBN: 549-5-50026-856-1
Downloads: 82533
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshujind

Deze uitgave is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Zij zijn compact en bieden een uitstekende moderne basiswoordenschat. Wolters’ Mini-woordenboeken zijn ook bijzonder handzaam en kunnen gemakkelijk mee op reis of naar school. De bewerking van deze uitgave was in handen van Rob Ermers en Turan Pekdemir.

Onnodige taalkundige aanduidingen zijn achterwege gelaten. De volgorde van de woorden is alfabetisch. Woordgroepen hoeven echter niet op het eerste woord gealfabetiseerd te zijn. Ze kunnen gealfabetiseerd zijn op het toonaangevende woord uit de groep.

Als dat een woord is dat ook alleen als trefwoord voorkomt, dan is de groep gealfabetiseerd onder dat trefwoord. Voor informatie over uitspraak en grammatica verwijzen we naar de zogenoemde hoofdstukjes. Van elk Turks woord is de woordsoort gegeven. Deze komt meestal overeen met de woordsoort in het Nederlands. Wanneer bij hetzelfde trefwoord verschillende woordsoorten horen, zijn de vertalingen telkens naar de woordsoort gegroepeerd.

De overige in het woordenboek gegeven grammaticale informatie staat tussen de vierkante haken en heeft betrekking op de Turkse woorden. Voor meer uitleg hierover verwijzen we naar de uitleg in het hoofdstuk over uitspraak en grammatica. Als een Turks werkwoord van een sterretje is voorzien, betekent dat, dat er sprake is van een onregelmatige vorming van de iteratief.

Voor uitleg daarover wordt verwezen naar het hoofdstuk over het Turkse werkwoord. Terwille van de duidelijkheid en de bruikbaarheid van het woordenboek en ook op aandrang van de uitgever, hebben wij in het Nederlands-Turkse deel elk woord met de meest gangbare betekenis vertaald. Daarnaast hebben we, waar we het nodig achtten, andere vertalingen toegevoegd.

  MABEL CONDEMARIN LIBROS PDF

In een enkel geval zijn we van dit principe afgeweken, namelijk waar wij vreesden dat een woord door veel mensen niet zou worden begrepen, hebben we gekozen voor het geven van de meest gangbare variant, al betekende dit dat we een leenwoord uit een andere taal moesten opnemen.

De w komt alleen in leenwoorden voor. Op de letters a, i en u kan een accent circonflex voorkomen. In dat geval dient deze klank wat langer te worden aangehouden: Op basis van deze informatie kunnen ook de andere naamvallen afgeleid worden.

De regelmatige accusatiefnaamval Deze wordt gevormd door het aanhangsel -i aan het eind van het woord te plaatsen. Afwijkingen kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: Ook deze woordgroepen kunnen een accusatiefnaamval krijgen. In dat geval kan niet worden volstaan met een -i, zoals op de pagina hiervoor bij el. Het tweede woord van de woordgroep is al gemarkeerd omdat het met het voorafgaande in een constructie staat.

Deze vorm geeft aan dat er onzekerheid bestaat over het al of niet plaatsgrijpen of gaan plaatsgrijpen van de handeling. De iteratief wordt ook gebruikt om aan te geven dat een handeling voortdurend of regelmatig plaatsvindt.

De iteratief wordt gevormd door een veranderlijk aanhangsel -ir achter de stam van het werkwoord te plakken. Hoewel de vorming geschiedt op basis van een regelmatig patroon, is de uiteindelijke vorm niet altijd te voorspellen.

De stam van het werkwoord wordt overigens verkregen door van het werkwoord de laatste drie letters, -mek respectievelijk -mak, weg te laten. In enkele gevallen is in de lijst aangegeven welke naamval door een werkwoord of achterzetsel wordt geregeerd.

De aanduidingen zijn -nin voor de genitiefnaamval: Als God het wil! Neem me niet kwalijk! De gebruiker vindt de desbetreffende termen elders in de lijst. Hoe noemt u dit? Kunt u wat langzamer spreken, alstublieft? Ik begrijp het niet. Kunt u mij zeggen? Kunt u me helpen? Hebt u iets aan te geven? Waar is de bus naar het centrum? Waar kan ik een taxi krijgen? Wat kost het naar? Breng me naar dit adres, alstublieft.

  APPROXIMATION ALGORITHMS VIJAY V.VAZIRANI PDF

Ik wil graag een kamer met bad.

Moringa çayı nasıl kullanılır? – Aliağa Ekspres

Hoeveel kost het per nacht? Mag ik de kamer zien? Wat is mijn kamernummer? Er is geen warm water. Heeft er iemand voor mij opgebeld?

Etkinlikler

Is er post voor mij? Mag ik de rekening, alstublieft? Uit eten Hebt u een toeristenmenu? Mag ik de menukaart zien? Kunt u ons een asbak brengen, alstublieft? Waar is het toilet?

Ik wil graag vis. Wat voor vis hebt u? Ik wil graag een biefstuk. Wat voor groenten hebt u? Niets meer, dank u. Wat wilt u drinken? Ik wil graag een fles wijn.

Is de bediening inbegrepen? Dank u, het was een uitstekende maaltijd. Reizen Waar is het station? Waar is het loket? Ik wil graag een kaartje sidke Eerste of tweede klas? Enkele reis of retour? Waar is het dichtstbijzijnde metrostation? Waar is het busstation? Hoe laat vertrekt de eerste bus naar? Wilt u me bij de volgende halte laten uitstappen? Sebzeli yiyeceklerden neler var? Servis fiyata dahil mi? Beni gelecek durakta indirir misiniz?

Pin by Yesil Limon com on Portakallarımız | Pinterest

Hoe laat begint de film? Zijn er nog plaatsen vrij voor vanavond? Waar kunnen we gaan dansen? Dinlenme Hangi film oynuyor?

Hebt u een vuurtje, alstublieft? Mag ik u iets te drinken aanbieden? Waar spreken we af? Hoe maakt u het? Prettig kennis met u te maken. Hoelang wracilik u al hier? Het was mij een genoegen. Stoort het u als ik rook?

Winkels en diensten Waar is de dichtstbijzijnde bank? Waar kan ik reischeques inwisselen?

Yemeksepeti 589 milyon dolara satıldı!

Kunt u wat kleingeld wisselen, alstublieft? Waar is de dichtstbijzijnde apotheek? Hoe kom ik daar?